Tuinreis naar het Hageland

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zaterdag 4 juli 2015 08u00 - 21u00
HAGELAND - DIESTSEVEST 40, 3000 LEUVEN
Prachtige tuinreis langs een 5-tal tuinen in het Hageland
We vertrekken om 8 uur op de parking van de Sporthal aan de Pussemierstraat in Eeklo.  Tegen 9u30 wensen we reeds in de eerste tuin te arriveren.    

HUYSE VOGELZANG in Zemst van Mia Coulommier toont ons een unieke combinatie van siertuin en bos.  Rond het huis vind je borders op kleur en een mooie vijver.  In de schaduw van het bos groeien heel wat hosta’s, varens en allerlei schaduwminnende planten, die het op de droge grond goed doen.   

Na afloop rijden we door naar DE TUINEN VAN HOEGAARDEN.  Het park achter het Kapittelhuis van het dorpje Hoegaarden is steeds een referentie geweest.  Een vijvertuin, een composthoek, een prairietuin, de exotentuin, een schaduwtuin, een pioenentuin en rozentuin, een landelijke tuin en enkele thematische tuinen als bv. de Boudewijntuin en de Mercatortuin lopen vlekkeloos in elkaar over.  Enkele eeuwenoude bomen en speels aangelegde wegen maken het geheel af.  Nadien nemen we ook het middagmaal in het Kapittelhuis.  

Vervolgens bezoeken we ONZE DROOMTUIN bij Theo en Annie Dehert-Van Goidsenhoeven in Molenbeek-Wersbeek.  Deze kleine tuin is ingedeeld in sfeervolle tuinkamers met veel speciale vaste planten en buxus-, taxus- en carpinushagen.  Enkele leuke zithoekjes tussen rozen, clematis, hosta en dahlia maken het geheel af.  Ook hebben de eigenaars een mooie collectie cactussen, die we zeker eens mogen bewonderen.
 
Vervolgens hebben we een afspraak in Linter, waar we een bezoek brengen aan de parktuin van de familie MELLAERTS-BEELEN.  Deze gezellige parktuin is leuk ingedeeld met enkele interessante assen. Enkele leuke elementen: een buitenkamer met open haard, een natuurvijver, een waterpartij met stenen bollen en wandelpaadjes.  In 2011 won deze tuin de wedstrijd “Mijn tuin, mijn thuis” en werd hij bekroond tot mooiste tuin van het Hageland.    

De apotheose van de tuinreis vinden we in GRIETJES TUIN in Zoutleeuw bij Roger Vanhentenryck.  Deze 50a-grote verzameltuin toont je een variëteit van vele planten, waaronder enkele echt zeldzame, aangevuld met een tiental vijvers en een nieuw tropisch gedeelte.  We krijgen hier ook een stuk taart met koffie aangeboden.  Beslist een mooie afronder voor onze tuinreis. Vermoedelijk zijn we rond 21 u terug in Eeklo.

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Jos? De Buck
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Waarschoot
Meer weten?
Reservatie
Vooraf inschrijven is noodzakelijk tot volzetting bus
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0473/933110

Meer activiteiten